WordPress är min starka rekommendation om du letar efter användarvänliga hemsidor eller webbsidor.

Med WordPress är det enkelt och gratis att dels skapa en egen hemsida men sen är det även enkelt och användarvänligt att administrera och sköta sin hemsida m.h.a. WordPress.

 

Att välja WordPress för sin hemsida innebär många fördelar:

– Det är väldigt lätt att lära sig WordPress och och WordPress är väldigt logiskt uppbyggt.

– Det finns tusentals gratis design (utseende) teman att ladda ner till WordPress

– Det finns tusentals gratis plugins till WordPress

– WordPress blir lättförståeligt då det finns på Svenska och svenska översättningar finnes till de flesta plugins.

– Användarvänliga Sökmotoroptimeringstillägg finns så denna svåra teknik blir enkel att utföra.

– Hemsidan går smidigt att vidareutveckla till en komplett webbutik om så önskas framgent.

 

Här ska jag visa några vanliga ingrepp som utförs vid administration av en hemsida som visar hur användarvänlig hemsida du kan få med WordPress och hur enkelt allt är:

 

1. Att totalt byta utseende på din hemsida är väldigt enkelt och gratis teman finns ju till WordPress

Att byta utseende på sin hemsida är kanske inte någonting man gör ofta men det kan vara av intresse att göra vid viss tid på året för att få ett periodsaktuellt utseende på hemsidan. t.ex. ett Jultema eller Sommartema och när man då byter utseende på hemsidan så görs det på ett enkelt och användarvänligt sätt,

Ett annat tillfälle då det kan vara aktuellt med ett annat utseende på hemsidan är vid en specifik marknadsföringskampanj. Då är det en bra idé att skapa en subdomän till hemsidan för kampanjen och subdomäner skapas gratis hos de flesta webbhotellen, ex.vis. kampanj.dindoman.se eller erbjudande.dindoman.se.

Jag ska nu på ett enkelt och användarvänligt sätt byta teman på den här hemsida och visar hur temat förändras och hur jag byter:

 

Nuvarande tema (Virtue)

tema1 Användarvänliga hemsidor,  webbsidor, Enkelt och gratis

 

 

Jag byter tema enkel och användarvänligt under Utseende>Teman>Lägg till nytt>Ladda upp tema där jag laddar upp ett gratis tema, Unity, som jag laddat ner på nätet.

nytt tema. Användarvänligt och enkelt

 

Och det helt nya utseendet ser ut så här:

nytt utseende Användarvänliga hemsidor,  webbsidor riktigt enkelt

 

2. Att enkelt och användarvänligt skapa en ny sida och sökmotoroptimera den

Under Sidor>Skapa ny väljer jag rubrik för min nya sida till:

Skapa Användarvänliga hemsidor,  webbsidor – Enkelt och snabbt

Valet av rubrik är viktigt ur sökmotorhänseende och där bör jag använda mig av nyckelord som jag vill synas på i sökmotorerna. Rubriken är även den som ska bli den viktiga metataggen Title som är huvudtexten i sökmotorernas träfflista.

Ny sida Skapa Användarvänliga hemsidor,  webbsidor - Enkelt och snabbt

 

3. Enkel sökmotoroptimering av den nya sida.

Efter att ha valt Rubrik eller Title ska jag sökmotoroptimera min nya sida och till WordPress finns det utmärkta tillägget All in One SEO Pack som gör denna lite tekniska konst ganska enkelt.

Under inmatningsfönstret för den nya sidan får jag ett All in One SEO fönster där jag optimerar samtliga metataggar som förutom Title är Description och Keyword.

Descriptiontexten kommer också med i sökmotorernas träfflista så denna texten bör vara intresseväckande eller säljande så att ”sökarna” väljer att att klicka på mitt träffresultat och komma till min hemsida.

Och i Description bör mina nyckelord/sökord finnas med så detta väljer jag som text:

Om du vill skapa användarvänliga hemsidor eller webbsidor så är WordPress en bra, enkelt och gratis programvara som kan rekommenderas

Och även i Keywords ska förstås min sökord finnas med:

Användarvänliga, hemsidor,  webbsidor, enkelt, gratis

När det gäller mina utvalda sökord så ska man efterstäva att hålla en röd tråd för dessa genom alla metataggar, givetvis i texten på webbsidan samt även om möjligt i webbadressen (url:en).

I WordPress blir detta möjlig genom att under Inställningar>Permalänkar> välja Inläggsnamn istället för det förvalda och då blir min min rubrik till webbsideadress vilket syns tydligt i Preview fönstret som visar hur träffresultatet kommer att se ut i sökmotorerna.

Preview Om du vill skapa användarvänliga hemsidor eller  webbsidor så är WordPress en bra, enkelt och gratis programvara som kan rekommenderas.

 

Svårare än såhär är det inte att använda WordPress och jag hoppas att jag har visat hur det går att skapa användarvänliga hemsidor och enkelt administrera webbsidor med WordPress, som ju är gratis så utvecklingskostnaden för hemsidan blir väldigt låg.

 

Läs även Hur syns man på Google?