Är du på jakt efter en hemsida billigt eller vill du kanske t.o.m. ha tips på hur man skaffar en helt gratis?

Vad kostar det som minst med en hemsida?

Att skaffa sig en hemsida behöver inte kosta skjortan men om man inte vill ha en helt privat hemsida, med bara de närmsta vännerna som besökare utan har ambitioner på större besökarantal, så bör man undvika gratisalternativet.

Vad kostar det då som minst med en hemsida som ska kunna få bra med besökare från sökmotorerna.

 

Från endast 300 kronor per år om man ska ha en någorlunda seriös hemsida med egen domänadress och en hemsida som är sökmotoroptimerad för att kunna få besökare från sökmotorerna.

Låter det för bra för att vara sant???

 

Här nedan ska jag gå igenom hur du kan skaffa dig en seriös sökmotoroptimerad hemsida väldigt billigt och hur du enkelt själv ska kunna drifta den och vidareutveckla den utan att behöva dyr konsulthjälp. 

 

1. Bestämma sig för en domänadress och skaffa sig ett webbhotell. Häri ligger den enda årskostnad på ca 300 kronor som du ska behöva betala som minsta kostnad, om du är beredd på att jag lite arbete med hemsidan själv.

Om man ska komma ner i denna låga årskostnad är det dock en förutsättning att man själv bygger och sökmotoroptimerar sin hemsida.

Och detta är enklare än vad man tror om man väljer en enkel och lättanvända programvaruplattform för hemsidan.

För detta kan jag starkt rekommendera WordPress (som är världens mest använda blogg- och hemsideprogramvara med 30 miljoner användare). Jag själv använder WordPress till mina webbsajter.

Ladda ner WordPress på svenska

 

2. Om du som jag väljer WordPress så har de flesta webbhotell en ”1 click Installer för WordPress så installera WP och:
Läs här hur man startar en hemsida med WordPress, sökmotoroptimerar den och bygger en enkel webbutik

 

3. Sökmotoroptimering eller som jag föredra att kalla det, sökordsoptimering är avgörande om man ska få besökare från sökmotorer till sin hemsida och om man ska anlita experthjälp för detta så kostar det minst ett par tusenlappar.

Men med WordPress hemsida och det utmärkta pluginet som finns till WP, All in One SEO Pack blir den tekniskt lite svåra sökordsoptimeringen desto enklare.

Jag kommer att visa här hur jag sökordsoptimerar denna webbsidan med hjälp av All in One SEP pack.

 

a) Valet av Rubrik är väldigt viktigt. Rubriken är den som blir till META-taggen Title och det är den metataggen som Google värderar mest och har som huvudtext i träfflistan.

För denna webbsida väljer jag rubriken Hemsida billigt, gratis, tips. Vad kostar det som minst?

 

b) Nästa viktiga parameter är metataggen Description som är beskrivningstexten som kommer upp i Googles träfflista så denna bör vara intresseväckande eller säljande så att den lockar googlarna att klicka på just ditt träffresultat och komma till din sida. Om denna metataggen saknas väljer Google att läsa den första texten på din hemsida och eftersom Menyn oftast är högst upp kan det olyckligtvis bli Start, Tjänster, Kontakta mig etc. som hamnar i Desription för en hemsida.

Description (som bör vara på max 160 tecken) för denna sida är:

Är du på jakt efter en hemsida billigt eller vill du kanske t.o.m. ha tips på hur man skaffar en helt gratis? Vad kostar det som minst med en hemsida?

 

c) Den tredje metataggen att sökordsoptimera är Keywords och det är den som många hemsidor fäster störst vikt vid och fyller med hundratal ord samtidigt som Google fäster minst vikt vid denna.

Dock använder sig andra sökmotorer av denna metatagg och det som är viktigast med denna är att sökorden/nyckelorden som står i denna verkligen finns med i texten på webbsida vilket inte är fallet för väldigt många hemsidor som har en lång lista med Keywords. Tänk på att du kan ha olika nyckelord för varje webbsida så om du har 10 sidor så innebär 10 nyckelord på varje, totalt 100 nyckelord att synas på.

Keywords för denna sida är endast: Hemsida, billigt, gratis, tips, Vad, kostar, det, som, minst

 

d) Försök att få med viktiga sökord i webbsidans url istället för en dynamisk med frågetecken som ofta är fallet för databassajter. Med WordPress så kan man ställa in Permalänkar för att få en läsbar sökmotorvänlig url som baseras på rubriken, så därigenom får jag med mina sökord i min url. Url:en för denna sida är:
http://proxess.se/hemsida-billigt-gratis-tips-vad-kostar-det-som-minst/

 

e) Eftersträva att hålla en röd tråd vad gäller sökorden genom alla viktiga parametrar. Mina sökord Hemsida, billigt, gratis, tips, Vad, kostar, det, som, minst bör finnas med i Title, Description, Keywords, url och givetvis i texten på webbsidan (vid flera tillfällen men med måtta).

Jag hjälper min kunder med att identifiera de vanligast förekommande sökorden för deras verksamhet och tar fram optimala metataggar för dessa sökord så att min kunder ska få maximalt med besökare från Google: LÄS MER om mina Sökordspaket.

 

f)  När jag har nu har innehållsuppgifter för alla metataggar så kan jag enkelt fylla i dom i All In One SEO fönstret som finns för varje webbsida jag ska skapa i WordPress och i Preview Snippeten ser jag hur träffresultatet kommer att se ut i Google:

 

Hemsida billigt, gratis, tips, vad kostar det som minst ALL IN ONE

 

 

Svårare än såhär är det faktiskt inte att skapa en nästan gratis hemsida med WordPress och sökmotoroptimera den utan att det kostar skjortan. Lycka till med din hemsida.

 

Läs mer om Hur man gör för att synas på Google med hemsidan