Hur syns man / jag på sökmotorer som marknadsledande Google och andra?

Om man syns bra på Google, högt upp i träfflistan, ökar möjligheterna till att få fler besökare avsevärt och därigenom chanserna till att få fler kunder.

Här följer de viktigaste sätten för att lyckas få fler besökare och kunder genom att synas på Google och andra sökmotorer:

 

1. Att man först och främst inser att hemsidan / webbsajten ska ha ett intressant innehåll som tilltalar både besökare och sökmotorer. Google vill tillhandahålla den mest korrekta och mest relevanta information till sina sökare så om din hemsida innehåller sökord som används vid sökningar och din hemsida innehåller information som matchar Googles sökningar bra, så ökar dina möjligheter att Google anser att din hemsida innehåller den mest relevanta informationen för sökningen.

 

2. Rätt val av Sökord är extremt viktigt. Sökorden bör vara sådana som dina kunder kan tänkas använda sig av när de söker på Google och dessa böra ingå frekvent (men med måtta) i texterna på din hemsida och i META-taggarna, viktigast i Title sen i Description och slutligen sist i Keywords (som dock Google sätter liten vikt vid).

 

3. Att använda sig av och optimera META-taggarna som sökmotorerna nyttjar på ett korrekt sätt och där möjligheter till att använda metataggar saknas (som ibland är fallet med Description). utforma webbsidorna på rätt sätt så att en säljande Description-text finns först på varje webbsida och som Google istället kan läsa in automatisk om metataggen saknas.

 

4. Att successivt sträva efter att försöka få högre PageRank hos Google genom att få externa sajter med liknade innehåll och högre PageRank, att länka till din hemsida samt att länka internt på hemsidan mellan dina liknande webbsidor med bra länktexter – Ankartexter. Ankartexter bör vara skrivna innehållande dina sökord och innehålla samma ord som finns på den sidan de länkar till. Detta gäller både interna och externa länkar.

Länka gärna till mig med denna ankartext Få fler besökare / kunder genom att synas på Google som finns här så kan jag länka till dig.

 

5. Anmäl din hemsida till länkkataloger men endast till seriösa, annars kan det få motsatt avsedd effekt.

Här är några svenska seriösa sökmotorvänliga länkkataloger:

– DMOZ – Svenska: Här hittar instruktioner om hur du går till väga

– SvenskaSajter.com EN bra länkkatalog med massor av hemsidor, bloggar, recensioner

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
– 1000länkar.com: Lägg till hemsida, blogg gratis – länkkatalog 1000länkar.com 1000länkar.com - gratis länkkatalog
– Svenskalänkar.com: SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

– InternetStart – Din startsida och Guide till Internet

– LänkCentrum.se. En katalog med bara svenska länkar

– 100.nu – En svensk sökkatalog

– SvenskaHemsidor.com – Gratis länkkatalog SvenskaHemsidor.com - Gratis länkkatalog för din hemsida, webbplats eller blogg

 Sajtkatalogen – Länkar till Svenska sidor på nätet på sajtkatalogen.se

– Webbkatalog.se

– Favoritlistan.se

– Kvalitetskatalog.se

– Lanksida.se

– Hotlinks.se

 
6. Tänka på att använda webbsajtens samtliga webbsidor för att skaffa besökare / kunder.
Bort med det hierarkiska ”pyramid tänket” med en Startsida och flera undernivåer som besökaren kan navigera/klicka sig ner tll. Eftersträva att försöka ha en platt struktur för hemsidan 

 

 

Jag hjälper till med att hitta smarta sökord för Er verksamhet och ger instruktioner om hur de bör implementeras på Er din hemsida så att den kan få fler kvalitativa besökare från Google.

 

Google AdWords