Är du på jakt efter en lönsam affärsidé eller lönsamma företagsidéer.

Att starta en sökmotoroptimerad blogg, hemsida eller enkel webbutik är en utmärkt affärsidé som kan bli lönsam.

 

Idag finns bra hjälpmedel som gör sökmotoroptimering betydligt enklare än tidigare och med en rätt sökmotoroptimerad blogg så kan de inläggen som du skriver hamna på bra placeringar i sökmotorerna,
vilket leder till många besökare och därigenom blir det en bra affärsidé för sponsorer att finnas med på din blogg.

 

När det gäller sökmotoroptimering är det dock några saker man bör tänka på:

 

1. Det är innehållet i bloggen eller på hemsidan som viktigast att utgå ifrån. Sökmotorerna försöker para ihop en sökning med de webbsidor som har det bäst överensstämmande innehållet, så därav är det viktigt hur man skriver inläggen om bloggen ska kunna synas i sökmotorerna och kunna bli till en lönsam affärsidé.

Man bör tänka på att skriva både för besökarna och sökmotorerna. Genom att använda sig av uttryck/nyckelord i bloggen som tilltänkta besökare använder sig av vid sökmotorsökningar så ökar möjligheterna till trafik från sökmotorerna.

 

2. Att använda nyckelorden / sökorden som en röd tråd i inläggstexten (ofta förekommande), i rubrik och META-taggarna Description och Keywords samt även i en läsbar sökmotorvänlig url istället för en dynamisk med frågetecken.

 

3. Att tänka på att använda samtliga inlägg för att skaffa besökare till bloggen genom att inte bra samla alla inläggen i kronologisk ordning på en webbsida utan se till att varje enskilt inlägg genererar en egen webbsida med egen rubrik och egna metataggar. Eftersträva att försöka ha en platt struktur för bloggen så den ska kunna utvecklas till en lönsam affärsidé.

 

4. Jobba för att ökar bloggens PageRank (google’s metod att värdera webbsidor och bloggsidor utifrån antalet länkar till webb- eller bloggsidan och värderar länkar från bloggar eller sidor med liknande innehåll högre).
Im din blogg får hög PageRank har den bättre möjligheter att utvecklas till en lönsam företagsidé.
Sträva efter att finna länksamarbete med bloggar som behandlar samma ämnen för att länka mellan varandra,

 

5. Ha rikligt med relevanta interna länkar mellan inläggen på bloggen eftersom interna länkar också är värdefulla.

 

6. Länktexterna (Ankartexter) bör ha text som innehåller dina nyckelord och sidan/inlägget de länkar till bör innehålla dessa ord, gärna i rubrik eller Title. Reglerna för ankartexterna gäller både externa och interna länkar.

 

7. Skriv inläggen i bloggen så att besökaren lär sig något så ökar möjligheterna att andra vill länka till din blogg.
Ta upp en problematik och beskriv din lösning på problemet. Vid många sökmotorsökningar efterfrågas information och lösningar på problem så använd frågor som nyckelord så kommer din blogg att kunna utvecklas till en lönsam företagsidé.

 

8. Om du vill att bli blogg framgent ska kunna vidareutvecklas till att innehålla möjligheter till webbförsäljning eller rentav utvecklas till en lönsam affärsidé i form av en komplett webbutik är det viktigt hur du startar igång den.
Då bör det nog till en seriös och professionell satsning från första början och istället för att starta igång bloggen på en bloggportal så bör den startas med egen domänadress och läggas hos ett webbhotell.

 

9. En blogg som ska kunna växa behöver även en utbyggbar plattform att stå på om den ska kunna utvecklas till en lönsam företagsidé. Startar man en blogg med WordPress så har man en plattform så är enkel att bygga ut sen till en komplett webbutik.Wordpress (som är gratis) har idag blivit den mest etablerade seriös bloggprogramvaran och många professionella webbsajter och webshoppar till idag med WordPress som har 30 miljoner användare.

 

Lycka till med ditt bloggande och hoppas att det kan starta som en lönsam affärsidé som utvecklas till en lönsam företagsidé i form av en webbutik i slutänden..

 

Läs även mer om:

Hur startar man en blogg med WordPress och tjänar pengar

samt

Hur startar, öppnar man en webbshop?