I Sverige sker ca 40 miljoner dagliga sökningar på Google så genom att hamna högt i träfflistan på Google kan man få fler läsare till bloggen.

Detta åstadkoms genom att man dels sökmotoroptimerar eller sökordsoptimerar bloggen samt att att man följer några bra tips för att man ska få fler bloggläsare.

Jag kommer här att gå igenom dem och börjar med det viktigaste, valet av Rubrik eller Titel på Inlägget.

 

Rubrik är den text som kommer upp i Google träfflista om jag inte att jag inte sökmotoroptimerat min blogg och om jag gjort det kan jag sätta Titel i META-taggarna. Jag återkommer till detta senare,

När jag skall bestämma rubrik försöker jag använda ord som googlare kan tänkas använda sig av och eftersom jag ska skriva ett inlägg om kosttillskott så väljer jag rubriken ”Vilket kosttillskott är bäst för att bygga muskler” då jag kan se bland Googles sökförslag att det är en vanlig förekommande googling.

Vilka kosttillskott är bra” är ett annat alternativ till rubrik som också kommer upp som sökförslag och som är lite mer generell men jag ska skriva ett inlägg om muskelbyggande kosttillskott.

 

När jag sedan skriver mitt inlägg ska jag tänka på att använda mina nyckelord (sökord) ofta, men med måtta, i texten.

Ex.vis.

Vilket kosttillskott är bäst för att bygga muskler är en fråga som många säkert ställt sig.

Detta kosttillskott är bäst för att bygga muskler enligt min erfarenhet.

Vid gymträning är XXXX kosttillskott bäst för att bygga muskler

 

Med denna rubrik och nyckelorden ofta förekommande ligger jag bra till att komma högt i träfflistan på sökningen ”Vilket kosttillskott är bäst för att bygga muskler” och få fler läsare till bloggen men jag vill sökmotoroptimera samtliga META-taggar och då jag använde WordPress för min blogg kan jag använda Tillägget All In One SEO Pack
http://wordpress.org/plugins/all-in-one-seo-pack

När jag installerat och aktiverat tillägget så får jag upp en SEO (Search Engine Optimization) ruta under inlägget där jag kan fylla i META-taggarna.

SEO ruta för att få fler läsare till bloggen, bloggläsare

 

Jag ser också en Preview på hur mitt inlägg kommer att se i träfflistan på Google och där mina nyckelord förekommer i både Title och Description samt även i URL:en eftersom jag valt Permalänkar i WordPress istället för de dynamiska standard länkarna med ?p=623

http://proxess.se/2014/11/14/vilket-kosttillskott-ar-bast-for-att-bygga-muskler/

 

Om inte Description är angivet väljer Google de första 160 tecknen i inlägget till Description så om inte möjlighet finns till att definiera en META-tagg Description så bör därav de första 160 teckningen i inlägget vara säljande eller intresseväckande och allra helst innehålla dina nyckelord.

 

Sammanfattning

Ett bra sökmotoroptimerat blogginlägg för att få fler läsare till bloggen (bloggläsare) bör innehålla:

– En väl utvald Rubrik eller Titel, gärna en som googlarna kan tänkas använda vid sökningar

– Samtliga META-taggar TitleDescription och Keywords samt gärna en url innehållande nyckelorden.

– Nyckelorden frekvent förekommande i inläggstexten, men med måtta,