Om man vill få besökare från sökmotorer är det viktigt med en sökmotorvänlig hemsida eller att man har möjlighet till sökmotorvänlig webbdesign.

Det finns några kriterier som är viktiga att beakta för att åstadkomma en sökmotorvänlig hemsida och dessa kriterier uppfylls väl med WordPress som webbdesign plattform.

 

1. Olika metataggar bör kunna sättas vid webbdesign av varje enskild hemsida.

 

2. Det bör finnas möjlighet till en sökmotorvänlig webbsideadress (url) innehållande de viktiga nyckelorden för varje enskild webbsida. I WordPress är detta möjlig genom att ange Permalänkar som Inläggs- eller Sidrubriksnamn som innebär att rubriken (som ju beskriver innehållet på webbsidan) blir till webbsideadress.

 

3. Om hemsidan består av en webbutik är det viktigt att kunna ange ”taggar” bestående av de viktiga nyckelorden för varje enskild produkt.

 

4. Webbdesign plattformen bör kunna visa en ”preview” som visar hur träffresultatet i sökmotorerna kommer att se ut och i WordPress sker detta på ett bra och lättöverskådligt sätt i ett särskilt sökmotoroptimeringsfönster.

 

Här visar jag hur man i WordPress sökmotoroptimerar en webbsida väldigt enkelt och ser resultatet i All in One SEO fönstret (en utmärkt sökmotoroptimerings tillägg till WordPress).

Rubriken anger jag till Sökmotorvänlig hemsida, webbdesign. Tips, råd kring hur

Och Description: Om man vill få besökare från sökmotorer är det viktigt med en sökmotorvänlig hemsida eller att man har möjlighet till sökmotorvänlig webbdesign. Här är tips och råd kring hur.

Samt Keywords: sökmotorvänlig, hemsida, webbdesign, Tips, råd, kring, hur

 

Sökmotorvänlig hemsida eller webbdesign

 

5. Givetvis ska möjlighet till att använda ”Alt texter” (alternativa texter) till infogade bilder finnas där man kan återupprepa sina viktiga nyckelord.

 

Läs även min Guide där du får Hjälp med att skapa en WordPress hemsida och hur man bygger ut den till en webbshop.