Ska du starta företag Online på nätet och synas på Internet så är det några saker som är bra att veta.

På denna webbsidan tar jag upp några Starta företag tips för de som ska gå online med verksamheten på nätet.

 

1. Syns du inte så finns du inte.

Många företag tror att bara de skaffar sig en hemsida så öppnas dörrarna för att skaffa kunder på Internet men det är lite mer komplicerat än så då nätet ju innehåller miljontals andra företags hemsidor som man försvinner bland.

 

2. Sökmotorer är en utmärkt sätt att skaffa kunder till företaget med och sökmotormarknadsföring är per investerad krona den billigaste och mest effektiva marknadsföringsmetoden för ett företag på nätet.

 

3. Att synas på rätt sökord/nyckelord är avgörande för att synas i sökmotorerna

Här följer ett exempel på hur jag identifierar de rätta sökorden för ett äventyrsföretag i Sundsvall.

Ett tips som är bra att veta är att Google lämnar sökförslag baserat på de vanligaste sökningarna så genom idogt manuellt arbete går det att plocka fram en massa sökningar som äventyrsföretaget bör fokusera på att sökordsoptimera företags hemsidan på.

Dessa förekommande sökningar bör vara att intresse för äventyrsföretaget att synas på i sökmotorerna:

att göra i sundsvall
upplevelser medelpad
äventyr norrland
äventyrs tips
äventyrsresor norrland
att göra i norrland
förslag på upplevelser,
förslag på upplevelsepresenter
äventyrsresor i sverige

 

4. Viktigast är att sökorden förekommer i rubrikerna på webbsidorna och för att täcka in dessa nio sökbegreppen så krävs flera rubriker, dvs. flera webbsidor behövs.

Rubrikerna bör hållas kring 60 tecken då de flesta sökmotorerna inte läser in fler än så.

Dessa tre rubriker täcker in en stor del av de förekommande sökningarna och tre webbsidor behövs alltså.

Att göra i Sundsvall, Medelpad, Norrland – Äventyrsföretag i Sundsvall

Förslag på upplevelser, upplevelsepresenter, Medelpad, Norrland

Äventyrs tips, Äventyr, Äventyrsresor i Sverige, till Norrland – Sundsvall

Rubrikerna är de som blir META-taggen Title och Title är den text som dyker upp i sökmotorernas träffresultat som main-text

 

5.  De tre webbsidorna som ska skapas måste givetvis ha ett innehåll som överensstämmer med rubrikerna och de sökorden/nyckelorden som finns i rubriken bör finns med flitigt i texten.

 

6. Description är den andra metataggen som ska optimeras för varje webbsida och den texten kommer också med i sökmotorernas träffresultat så Description texten bör vara intresseväckande eller säljande samt helst innehålla de orden som finns med i rubriken.

 

7. Den tredje metataggen är Keywords och trots att många hemsidor på nätet fokuserar mest på den så är det den minst viktiga metataggen men den bör dock även den innehålla nyckelorden som fanns med i rubriken.
Ett tips som är bra att veta är att i och med att det ska vara olika keywords för varje webbsida så är det av fördel att ha många webbsidor då man får med många nyckelord total.

 

8. Meta-taggarna sökmotoroptimeras normalt i HTML-kod men många publiceringsverktyg har fält där man kan fylla i dessa för varje unik webbsida och jag använder WordPress till mina webbsajter och med plugin:et All in One SEO Pack så får WordPress ett bra inmatningsfönster för meta-taggarna.

Om du ska starta företag läs om hur man startar en blogg eller hemsida med WordPress.

 

9. Eftersträva att ha en röd tråd för nyckelorden med samma ord genom alla metataggar, i texten på webbsidan och om möjligt i en seo-vänlig url för varje webbsida istället för en dynamisk med ?-tecken som är vanligt för databassajter.

I WordPress och med All in One SEO Pack så ser en av de sökmotoroptimerade ”äventyrssidorna” ut så här och i Preview snippeten ser man hur det kommer att se ut i träffresultatet hos sökmotorerna::

Starta företag - Tips - Bra att veta - Online - På internet, nätet

 

 

Svårare än såhär behöver inte sökmotoroptimering vara om du använder WordPress som hemside programvara så om du ska starta företag online på nätet och synas på Internet så är det ett tips att fundera över WordPress.

Det är även bra att veta att WordPress och de flesta plugin är gratis vilket är en fördel när man ska starta företag.

 

Om du ska starta företag med online försäljning på nätet läs:
Hur startar, öppnar man en webbshop med WordPress

Annonsera på Google AdWords