Många som startar eget företag oroar sig för bokföringen med balansräkning, resultaträkning och årsredovisningen.

Men man bör istället tänka på att det svåraste för de flesta företagen är försäljning och marknadsföring.

Utan tillräckligt med kunder blir det ingen positiv resultaträkning eller årsredovisning.

Sen är det också bevisat att många som startar eget företag sätter en övertro till att kunna skaffa kunder via internet genom att bara skaffa sig en hemsida..

Verkligen ser dock lite annorlunda ut än så med miljontals andra hemsidor på nätet och kanske hundratals konkurrenter.

Det är väldigt vanligt att ett företag bara återfinns i sökmotorerna på sökningar efter företagsnamnet och inte på sökningar efter deras produkter och erbjudanden.

 

En rätt lanserad och marknadsförd hemsida är dock en alldeles utmärkt marknadsföringskanal som kan generera riktigt med kunder. 

 

Hur gör man då för att lyckas och vad bör man tänka på när man startar ett eget företag vad gäller lanseringen av hemsidan?

 

1. Sökmotorer är den den mest kostnadseffektiva marknadsföringsmetoden av en hemsida för ett företag. Och till skillnad från annan annonsering på webben som Banners, Annonser eller Eniro där man i huvudsak når passiva besökare (de befinner sig på annonsmediet av en annan anledning än att läsa annonser), så når man via sökmotorer aktiva besökare (de har sökt efter information eller produkter och om din hemsida är bra sökmotoroptimerad så matchar sökmotorn ihop sökningen med din webbplats.

 

2. Sökmotormarknadsföring kan bli onödigt dyrt om man gör fel och blir beroende av dyra sökmotorkonsulter. Sökmotoroptimering är förvissa en tekniskt konst att utföra men det går att lära sig grunderna som man kommer långt med och med rätt verktyg så kan man utföra sökmotormarknadsföringen själv utan dyr expertishjälp, vilket är att föredra då marknadsföringskampanjer och åtgärder hela tiden förändras utifrån marknaden.

 

3. Val av att synas på rätt nyckelord/sökord är det allra viktigast i sökmotormarknadsföringen. Det optimala är förstås att sökmotoroptimera på de sökord som ens kunder ta till sig använda sig av vid sökmotorsökningar.Med lite erfarenhet och med ett gediget manuellt arbeta går det att få fram vilken typ av sökord som är vanligt förekommande, men det är dock lite av en konst.

 

4. Valet av plattform för företagets hemsida är också en viktig sak som man bör tänka en extra tanke kring när man startar ett eget företag. Många webbhotell erbjuder billiga hemsidor som kan vara frestande att satsa på men risken är att man bygger in sig i ett hörn och kanske sitter fast hos just det webbhotellet utan möjlighet till att byta framgent.

Sen kan sökmotormarknadsförings möjligheterna vara begränsade om man väljer en hemsida via ett webbhotell och en del webbhotell (om än bara en minoritet) bokar inte den viktiga domnadressen i ditt eget namn utan i webbhotellets och då sitter man verkningen fast.
Läs mer på min sida Köpa domän. Goda råd när man ska köpa domänadress

Jag själv har valt att köra mina webbplatser baserade på den etablerade hemside- och bloggplattformen WordPress (som har 30 miljoner användare) och i och med det har jag ett kraftfullt men ändå lättanvänt verktyg för att hantera mina hemsidor och med möjligheter att ganska enkelt bygga ut dem till kompletta e-handelssajter om jag så önskar.

Till WordPress finns även ett mycket bra plugin för sökmotoroptimering, All in One SEO Pack som gör denna tekniska konst till i princip en barnlek.

Läs min hjälp guide för att starta en WordPress hemsida, enkelt sökmotoroptimera den och till sist bygga ut hemsidan till en webbutik och guiden är på bara smått otroliga fem (5) punkter!

 

 

Hoppas jag jag gett dig lite goda råd att tänka på när du ni är på väg att starta ett eget företag. Lycka till

 

 

Jag kan även hjälpa till med att ta fram lämpliga sökord för ditt företags verksamhet:

 

Sökordspaket Vad bör man tänka på när man startar ett eget företag

 

 

Jag kan hjälpa till med ditt företags första webbshop om så önskas som enkelt kan byggas ut av dig själv efter behov:

webbshop Vad bör man tänka på när man startar ett eget företag